fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Priprav si skvelé palacinky so šunkou a syrom Fontina

Máte tip? napíšte nám mailom

Milujete palacinky? A čo tak vyskúšať ich na slaný spôsob? Dnes vám totiž prinášame recept na palacinky so šunkou a syrom Fontina.

Palacinky so šunkou a syrom Fontina

Potrebujeme:

200 g na prúžky nakrájanej Karlovarskej šunky Mecom Premium
100 g nastrúhaného syra Fontina
100 g parmezánu
štipka muškátového orieška
maslo na vymazanie

Na palacinky:

100 g hladkej múky
2 vajíčka
250 ml mlieka
25 g masla
olej na vymazanie
soľ

Na bešamel:

50 g masla
25 g hladkej múky
500 ml mlieka
štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
soľ, korenie

Postupujeme:

Palacinky

Múku nasypeme do misy pridáme vajíčka, 3 – 4 lyžice mlieka a dobre premiešame. Potom postupne pridávame zvyšné mlieko, na záver pridáme rozpustené a vychladnuté maslo, osolíme, znovu dôkladne premiešame metličkou a necháme aspoň hodinu odstáť. Vymažeme panvicu olejom a pripravíme palacinky.

Bešamel

Na miernom plameni rozpustíme maslo a vmiešame múku. Postupne prilievame mlieko a miešame do hladka. Privedieme k varu a na miernom plameni varíme cca 20 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme muškátový oriešok.

Ak je omáčka hustá, pridáme mlieko, ak je príliš riedka, necháme ešte chvíľu povariť. Dĺžka varenia je pre kvalitu bešamelu dôležitá – múka sa musí dobre prevariť, aby ju nebola cítiť v chuti.

Prečítajte si tiež:
Sezóna sirupov v plnom prúde: Vyskúšate levanduľový či černicový?

Kompletizácia

Rúru predhrejeme na 200 °C. Palacinky posypeme šunkou a syrom Fontina, zrolujeme a vložíme do nádoby na pečenie vymazanej maslom. Prelejeme bešamelom, zasypeme parmezánom a pečieme v rúre do zlatista cca 10 – 15 minút.

????????????????????????????????????

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií