Máš už dosť zmrzliny? Vyskúšaj zdravý mrkvovo-jablkový cake od We lift together!
Konečne je tu poriadne leto! Dni voľna a tepla si mnohí z nás spríjemňujú skvelou zmrzlinou, ktorá na nás striehne doslova na každom rohu. Letné osvieženie však neponúka len studená zmrzlina, ale napríklad aj rôzne koláče. Jeden taký vám ponúka aj recept od Patris a Stanleyho, známych ako We lift together.
Tento krásny koláč je nielen zdravý, ale aj chutný a to aj bez múky a cukru, takže sa nemusíte báť, že stratíte formu, o ktorú ste pred letom tak bojovali. Dvojica zo Žiliny si pre vás pripravila aj videorecept, kde máte krok po kroku ukázané, ako sa prepracovať až k takémuto perfektnému výsledku. Tak veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť!
Potrebujeme: (20cm forma)
300g nastrúhanej mrkvy (3 stredne veľké kusy)
200g nastrúhané jablka (2 jablká)
100g mandlová múka (pomleté mandle)
100g pomleté vločky na jemno
100g kokosového oleja
20g sušené brusnice/hrozienka
5 vajec
3-4 PL stévie
1 ČL škorice
1 PL sódy
Na ozdobenie:
2 ks jablká
1ks želatína
2 PL stévia
Postup:
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. Tortovú formu vystelieme papierom a dáme do nej piecť na 180°C cca 35-45 minút. Dĺžka pečenia je individuálna, cesto treba strážiť. Medzitým, ako sa cesto pečie, nakrájame 2 očistené jablká na kocky a podľa návodu pripravíme želatínu (Patris ju zmiešala s vodou a 2 PL stévie), do ktorej môžete pridať aj trocha jablkovej šťavy. Nakrájané jablká poukladáme na hotový, mierne vychladnutý koláč a zalejeme vlažnou želatínou. Koláč treba nechať 1 hodinu v chladničke a až potom sa doň pustiť 😉
Mrkvovo-jablkový cake bez múky a cukru od We lift together