Portál Kreativitainfo.sk informuje, že melónové jadierka by sa v žiadnom prípade nemali vypľúvať a rozhodne ich nemožno považovať za zbytočný odpad. I keď si mnoho ľudí myslí, že sú zbytočné, obsahujú mnoho zdravotných benefitov. Viete, aké?
Jedným z nich je, že majú v sebe potrebné aminokyseliny, konkrétne lyzín, ktorý podporuje správnu funkciu srdca a tiež tvorbu kolagénu. Ďalšia výhoda spočíva v tom, že sú zdrojom horčíka. Práve ten pôsobí na organizmus upokojujúco a je stabilizátorom priaznivého krvného tlaku. Obsahujú taktiež látku s názvom lykopén, ktorý udržiava pleť v pružnom stave.
Hoci by sa zdalo, že zdravotným pozitívam je v tomto smere koniec, melónové jadierka ukrývajú ďalšie výhody. Napríklad sú zdrojom vitamínu B, ktorý priaznivo pôsobí na nervy, imunitu a podporuje liečbu cukrovky. Ak máte chuť pripraviť si čaj, jednoznačne využite práve melónové jadierka, ktoré prispievajú k prečisteniu obličiek a tým aj zbaveniu sa obličkových kameňov.

Na výživu pleti často používame mnohé predražené krémy, ktoré vôbec nie sú účinné. Melónové jadierka sú ale skvelým prostriedkom k tomu, aby ste sa zbavili nežiadúceho akné. Za upchávanie ciev môže nepriaznivý LCD cholesterol, ktorého výskyt v tele jadierka znižujú. Okrem zdravej pleti dokážu prispieť aj k hebkým a lesklým vlasom, a to vďaka tomu, že podporujú tvorbu melanínu. Tieto jadierka môžete použiť nielen lokálne, ale aj na celé telo, napríklad v podobe pílingu.

Čaj a melónové jadierka?
Portál Domácaliečba.sk uvádza jednoduchý a účinný recept, vďaka ktorému si uvaríte chutný čaj z melónových jadierok. K nemu budete potrebovať:
- 4 polievkové lyžice melónových jadierok
- 1,5 až 2 litre vody
Následne začnete čaj pripravovať tak, že jadierka rozrdrvíte, vhodíte do hrnca, zalejete vodou a uzavriete pokrývkou. Potom po dobu 15-tich minút ich varíte na miernom ohni. Následne čaj scedíte. Dbajte na to, aby bol správne vychladený. Odporúča sa ho piť 2 dni, potom je vhodné si nechať 1 deň pauzu a znovu ho piť 2 dni.
Ak nemáte čaj v láske, skúste toto melónové smoothie.