Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Špagety trochu inak – so šampiňónmi, paradajkami a olivami!

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obedu alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Špagety trochu inak.

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Špagety so šampiňónmi, paradajkami a olivami

Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2

Ingrediencie:

  • 100g špagiet (v surovom stave)
  • 2 paradajky
  • 4 ks hlavičiek šampiňónov
  • 1/2 červenej papriky
  • 1/2 mozzarelly
  • 40g zelených olív bez kôstky
  • olivový olej
  • soľ
  • bazalka
  • 1 strúčik cesnaku
  • strúhaný tvrdý syr na ozdobenie

Postup:

1. Špagety si uvaríme v osolenej vode, scedíme, preložíme do misy a pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nelepili.

2. Za ten čas si pripravíme ostatné suroviny. Šampiňóny olúpeme a nakrájame, papriku a olivy si tiež nakrájame na menšie kúsky. Paradajky zvrchu trochu narežeme a na 2 minúty ich ponoríme do vriacej vody. Keď sa šupka uvoľní, olúpeme ich a takisto nakrájame na malé kúsky.

3. Na panvici opražíme kúsky paradajok na olivovom oleji, pridáme tiež ostatné nakrájané suroviny, pretlačený cesnak, soľ a premiešame. Podlejeme 200 ml vody, prikryjeme a dusíme 15-20 minút, pokiaľ sa voda z polovice neodparí a zmes nebude hustejšia.

4. Keď máme zmes hotovú, pridáme do panvice uvarené špagety, dôkladne premiešame a podávame. Na tanieri ešte ozdobíme nakrájanou mozzarellou a strúhaným syrom.

TIP: Do zmesi môžete na začiatku dusenia pridať aj iné suroviny podľa vlastnej fantázie – kukuricu, sušené paradajky alebo nakrájanú šunku… je to len na vás a vašej chuti  🙂

1

2

3

4

5

spagety-trochu-inak

Zdroj: Redakcia klocher.sk

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií