Špagety trochu inak – so šampiňónmi, paradajkami a olivami!
Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obedu alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Špagety trochu inak.
K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!
Špagety so šampiňónmi, paradajkami a olivami
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie:
- 100g špagiet (v surovom stave)
- 2 paradajky
- 4 ks hlavičiek šampiňónov
- 1/2 červenej papriky
- 1/2 mozzarelly
- 40g zelených olív bez kôstky
- olivový olej
- soľ
- bazalka
- 1 strúčik cesnaku
- strúhaný tvrdý syr na ozdobenie
Postup:
1. Špagety si uvaríme v osolenej vode, scedíme, preložíme do misy a pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nelepili.
2. Za ten čas si pripravíme ostatné suroviny. Šampiňóny olúpeme a nakrájame, papriku a olivy si tiež nakrájame na menšie kúsky. Paradajky zvrchu trochu narežeme a na 2 minúty ich ponoríme do vriacej vody. Keď sa šupka uvoľní, olúpeme ich a takisto nakrájame na malé kúsky.
3. Na panvici opražíme kúsky paradajok na olivovom oleji, pridáme tiež ostatné nakrájané suroviny, pretlačený cesnak, soľ a premiešame. Podlejeme 200 ml vody, prikryjeme a dusíme 15-20 minút, pokiaľ sa voda z polovice neodparí a zmes nebude hustejšia.
4. Keď máme zmes hotovú, pridáme do panvice uvarené špagety, dôkladne premiešame a podávame. Na tanieri ešte ozdobíme nakrájanou mozzarellou a strúhaným syrom.
TIP: Do zmesi môžete na začiatku dusenia pridať aj iné suroviny podľa vlastnej fantázie – kukuricu, sušené paradajky alebo nakrájanú šunku… je to len na vás a vašej chuti 🙂
Zdroj: Redakcia klocher.sk