Vtáčie mlieko ako od babičky – Zaspomínajte si i vy na detské časy
Už ako deti sme milovali vtačie mlieko. Naše deti ho milovali a taktiež aj naše vnúčatka ho ľúbia. Urobte im radosť.
Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave sladkej pochúťky sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Vtáčie mlieko.
K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!
Recept vtáčie mlieko ako od babičky
Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 6
Ingrediencie na vtáčie mlieko:
- 1l mlieka
- 2 PL (zarovnané) Zlatého klasu
- 1 vanilkový struk
- 6 PL kryštálového cukru
- 4 vajíčka
Postup na prípravu vtáčieho mlieka:
- Z mlieka odlejeme cca 200 ml do misky, pridáme žĺtka, Zlatý klas, 5 PL cukru a dužinu z vanilkového struku a miešame, kým nezískame hladkú zmes bez hrudiek. Dužinu z vanilkového struku získame tak, že struk pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškrabeme vnútro. V prípade, že nemáte po ruke vanilkový struk, nahraďte jednu lyžicu cukru vanilínovým cukrom.
- Zvyšné mlieko dáme do väčšieho hrnca zovrieť. Medzitým si vyšľaháme bielka na tuhý sneh, do ktorého pred koncom šľahania pridáme zvyšnú lyžicu kryštálového cukru a prešľaháme.
- Keď nám mlieko začína vrieť, lyžicou naberáme sneh a ukladáme ho do hrnca s mliekom.Necháme pol minútky na slabom ohni povariť, opatrne obrátime a uvaríme aj z druhej strany. Snehové obláčiky lyžicou povyberáme a uložíme ich do čistej misky. Sneh nedávame variť všetok naraz, najprv si uvaríme jednu a potom druhú várku.
- Keď máme obláčiky hotové, pridáme do horúceho mlieka pripravenú žĺtkovo-vanilkovú zmes a uvaríme riedky vanilkový puding. Necháme vychladnúť.
- Do pripravených misiek nalejeme vanilkové mlieko a ozdobíme snehovými obláčikmi. Vtáčie mlieko chutí výborne ako teplé, tak aj studené. Dobrú chuť! 🙂