Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Vtáčie mlieko ako od babičky – Zaspomínajte si i vy na detské časy

Už ako deti sme milovali vtačie mlieko. Naše deti ho milovali a taktiež aj naše vnúčatka ho ľúbia. Urobte im radosť.

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave sladkej pochúťky sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Vtáčie mlieko.

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Recept vtáčie mlieko ako od babičky

Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 6

Ingrediencie na vtáčie mlieko:

  • 1l mlieka
  • 2 PL (zarovnané) Zlatého klasu
  • 1 vanilkový struk
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 4 vajíčka

Postup na prípravu vtáčieho mlieka:

  1. Z mlieka odlejeme cca 200 ml do misky, pridáme žĺtka, Zlatý klas, 5 PL cukru a dužinu z vanilkového struku a miešame, kým nezískame hladkú zmes bez hrudiek. Dužinu z vanilkového struku získame tak, že struk pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškrabeme vnútro. V prípade, že nemáte po ruke vanilkový struk, nahraďte jednu lyžicu cukru vanilínovým cukrom.
  2. Zvyšné mlieko dáme do väčšieho hrnca zovrieť. Medzitým si vyšľaháme bielka na tuhý sneh, do ktorého pred koncom šľahania pridáme zvyšnú lyžicu kryštálového cukru a prešľaháme.
  3. Keď nám mlieko začína vrieť, lyžicou naberáme sneh a ukladáme ho do hrnca s mliekom.Necháme pol minútky na slabom ohni povariť, opatrne obrátime a uvaríme aj z druhej strany. Snehové obláčiky lyžicou povyberáme a uložíme ich do čistej misky. Sneh nedávame variť všetok naraz, najprv si uvaríme jednu a potom druhú várku.
  4. Keď máme obláčiky hotové, pridáme do horúceho mlieka pripravenú žĺtkovo-vanilkovú zmes a uvaríme riedky vanilkový puding. Necháme vychladnúť.
  5. Do pripravených misiek nalejeme vanilkové mlieko a ozdobíme snehovými obláčikmi. Vtáčie mlieko chutí výborne ako teplé, tak aj studené. Dobrú chuť! 🙂
Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií