Cestovinový šalát s domácou tatárskou omáčkou pre celú rodinu
Vyskúšajte jednoduchý cestovinový šalát s vlastnoručne vyrobenou tatárskou omáčkou.
Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obeda alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Cestovinový šalát s domácou tatárskou omáčkou.
Cestovinový šalát s domácou tatárskou omáčkou
Počet porcií: 8-10
Čas prípravy: 40 minút
Ingrediencie:
300 g (v surovom stave) cestovín-vretienok
1 plechovka (425 ml) kukurice
1 plechovka (314 ml) šampiňónov
300 g šunkovej salámy
1/2 väčšej červenej papriky
1/2 cibule
Na 550 ml domácej tatárskej omáčky:
1 celé vajce
2 kyslé uhorky
1 strúčik cesnaku
1PL horčice
1 dcl uhorkového nálevu
cca 2 dcl slnečnicového oleja
soľ
mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Tatárska omáčka:
1. Do vysokej nádoby si rozbijeme jedno celé vajíčko a pridáme tiež všetky ostatné suroviny (uhorky a cesnak nakrájané na menšie kúsky), okrem oleja.
2. Ponorným mixérom všetko dôkladne rozmixujeme.
3. Približne po pol minúte začneme veľmi opatrne, vo veľmi malom množstve pridávať olej. Počas pridávania oleja zmes neustále mixujeme smerom zdola nahor a opačne. Celý proces trvá asi 7 minút. Vznikne hladká kompaktná masa, ktorá bude síce riedšia a tmavšia než tatárska omáčka z obchodu, ale za to chutnejšia.
4. Dáme ju na pár minút schladiť do chladničky, pretože mixovaním sa omáčka mierne zahreje.
Príprava šalátu:
1. Cestoviny si uvaríme v 3l osolenej vody.
2. Pridáme k nim červenú papriku, šunkovú salámu a cibuľu, ktoré si vopred nakrájame na tenké pásiky alebo kocky. Keď sú šampiňóny príliš veľké, takisto ich nakrájame na menšie kúsky.
3. Pridáme tiež kukuricu a tatársku omáčku. Podľa chuti dosolíme.
Tatárska dodá šalátu výbornú chuť a napriek tomu, že sa do nej pridáva olej, šalát nie je mastný, ale ľahký a šťavnatý. Dobrú chuť!