fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Kysnuté rožky plnené šunkou a syrom – Jedlo pre všetkých maškrtníkov

Tieto rohlíčky sú pre všetkých, ktorí radi maškrtia, no napriek tomu chcú odolávať sladkému. Čo tak vyskúšať aj nejaký iný variant, trebárs brokolicovo-syrový či šampiňónový? Fantázii sa medze nekladú. 😉

Máte tip? napíšte nám mailom

Tieto domáce kysnuté rožky pripravíte skutočne rýchlo a jednoducho. Navyše, nejde len tak o obyčajné pečivo, vo vnútri totiž nájdete skvelú náplň zo šunky a syra.

Recept na kysnuté rožky plnené šunkou a syrom

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 90 minút

Ingrediencie:

  • 500 g polohrubej múky
  • 50 g masla
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 1 kocka droždia
  • 1 čl cukru
  • 1 čl soli
  • 300 g plátkovej šunky
  • 300 g tehly (eidam, gouda)

Postup:

  1. Z teplého mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme vzísť na teplom mieste.
  2. K múke pridáme maslo, jedno vajce, soľ, vykysnutý kvások a dôkladne vymiešame na hladké cesto, ktoré sa nám bude odlepovať od stien nádoby.
  3. Misu s cestom prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na dosku posypanú múkou a rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra.
  5. Rozvaľkaný plát cesta nakrájame na väčšie štvorčeky a na každý uložíme plátok šunky a kúsok syra. Zrolujeme do tvaru rožteka tak, aby bola plnka dobre uzatvorená a pri pečení syr nevytiekol.
  6. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, prípadne posypeme strúhaným syrom a necháme ešte pár minút postáť.
  7. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme cca 20-25 minút, kým nám rožky nechytia zlatohnedú farbu. Kysnuté rožky plnené šunkou a syrom sú hotové! Dobrú chuť!
Prečítajte si tiež:
Recept na vynikajúce fašiangové šišky: tradícia, ktorá nikdy neomrzí!

roztek1

roztek2

roztek3

Kysnuté rožky plnené šunkou a syrom

Kysnuté rožky plnené šunkou a syrom

Kysnuté rožky plnené šunkou a syrom

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií