fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Nemáte radi sladké koláče? Cibuľový koláč so slaninou a strúhaným syrom vás zaručene poteší

Máte tip? napíšte nám mailom

Dnes si dáme koláč… Kto však čaká na sladkú pochúťku, je na omyle. Pochutnáme si síce tiež, ale namiesto kávy si pripravte radšej pohár dobrého bieleho vína. Dnešným tipom na chutný dezert je totiž cibuľový koláč 🙂

Cibuľový koláč

Počet porcií: 12
Čas prípravy: 90 minút

Ingrediencie:
200 g múky
100 g masla
soľ
1 kg cibule
200 g slaniny
1 čl rasce
mleté čierne korenie
400 g syra (eidam, gouda)
200 g pochúťkovej kyslej smotany
3 vajcia
1 PL škrobovej múčky (kukuričnej, zemiakovej)

Postup:
1. Z múky, masla, štipky soli a 3 PL studenej vody vypracujeme krehké cesto, natenko ho rozvaľkáme a vystelieme ním tortovú formu.

2. Cesto rovnomerne posypeme surovou fazuľou, popicháme vidličkou a predpečieme ho vo vyhriatej rúre na 175°C 10 minút.

3. Cesto vyberieme z rúry, fazuľu opatrne odstránime a necháme vychladnúť.

4. Na plnku ošúpeme cibuľu a pokrájame ju na tenké krúžky. Slaninu pokrájame na kocky.

5. Vo väčšom hrnci opražíme slaninu, pridáme cibuľu, ochutíme ju soľou, rascou, mletým čiernym korením a opražíme ju do zlatista.

Prečítajte si tiež:
Ochutnali ste už niekedy slaný croissant? Po prvom súste si ho možno zamilujete viac ako ten sladký

6. Syr nahrubo nastrúhame. V miske zmiešame kyslú smotanu, vajcia a škrobovú múčku.

7. Na predpečené cesto rozotrieme cibuľovú zmes a zalejeme smotanovou zmesou. Posypeme syrom a pečieme pri 175°C cca 30 minút, kým povrch nechytí zlatohnedú farbu. Koláč podávame teplý, prípadne ho pred podávaním prihrejeme. Dobrú chuť!

1 2 3 4 5 6 7 8 9

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií