Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

5 dobrôt z raw stravy, ktoré musíte ochutnať

Pozrite sa na dobroty z raw stravy, ktoré si zamilujete a nemusíte sa báť, že z nich priberiete.

Zelerový šalát s makom

Táto kombinácia znie trochu divne, avšak, keď občas vyskúšate experimentovať, môžete byť prekvapené. „Pikantná chuť surového strúhaného zeleru spoločne s makom je naprosto unikátne a osviežujúce. Nastrúhajte 150 g zeleru  a zmiešajte asi s troma lyžicami čerstvého mletého maku a medom podľa chuti. Môžete primiešať trochu sušených nesladených brusníc a vlašských orechov,“ popisuje svoj netradičný raw recept Cecílie Jílková.

Jarné zvitky

Táto Áziou inšpirovaná dobrota sa vytvára z ryžového papiera, ktorý síce nie je raw, ale do zvitku si môžete dať skvelú raw náplň.

„Kruh ryžového papiera ponorte do nádoby s vlažnou vodou, dokým nezvláčnie. Rozprestrite ho na čistú utierku a na stred položte vo vrstvách nudličky, kocky alebo krúžky ľubovoľnej zeleniny. Na zeleninu položte tenký plátok tempehu alebo kešu syra a závitok zabaľte,“ hovorí Cecílie Jílková.

Tieto raw závitky sú diétne, takže ich môžete jesť, koľko chcete.

Viete, aký je rozdiel medzi vegetariánmi a vitariánmi? Dozviete sa práve teraz!

Vitariáni sa stravujú inak, čiže vynechávajú potraviny živočíšneho pôvodu ako je mäso, mliečne výrobky, vajcia. Svoje výhradne rastlinné jedla tepelne neupravujú. Základnou myšlienkou vitariánov je, že z raw stravy sa všetko prospešné a  živé, čo v strave je, zničí pri zahriatí nad 42 °C.

Milovníci raw stravy nekonzumujú len surovú stravu, len surové jedla, ale zaraďujú do svojho jedálnička viac ako bežní ľudia. Svoj jedálniček môžete obohatiť čerstvou zeleninou a ovocím, ale aj o takéto chutné dobroty z raw stravy.

Zdroj: www.prozeny.cz

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií