fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Náš recept: Pečený pstruh so zeleninovým šalátom

Skvelý pečený pstruh so zeleninovým šalátom: Top RECEPT nielen na Vianoce.

Máte tip? napíšte nám mailom

Pstruh je typická slovenská ryba, ktorá umožňuje veľmi pestré a zaujímavé možnosti spracovania. Patrí medzi naše najobľúbenejšie ryby. Je to menšia dravá ryba, ktorá žije v potokoch a vďaka tomu nie je toľko cítiť rybinou. Výhodou je krásne pevné mäso, ktorému stačí jednoduchá úprava.

Takže, čo tak dodať telu po dlhej zime trochu omega-3 mastných kyselín, vitamínu B a D? S dnešným tipom na chutný obed sa vám to určite podarí 🙂

Vyskúšajte náš recept a pripravte si doma výborného pstruha. Prajeme vám dobrú chuť!

Pečený pstruh so zeleninovým šalátom

Počet porcií: 1-2
Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie:

1 ks pstruh dúhový
1 PL masla
2 plátky citróna
korenie na ryby
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
1 strúčik cesnaku

Zeleninový šalát:

1/2 menšieho ľadového šalátu
1 paradajka (v recepte použité 4 väčšie cherry paradajky)
1/2 zelenej papriky
4 PL sterilizovanej kukurice
soľ
pár kvapiek citrónu
1 PL olivového oleja
sušená bazalka, petržlenová vňať

Postup:

1. Pstruha dôkladne osušíme zvnútra i zvonku, vnútro osolíme, ochutíme mletým čiernym korením a korením na ryby. Naplníme maslom a jedným plátkom citróna.

Prečítajte si tiež:
Skvelý a rýchly recept na prípravu vianočnej kávy

2. Zvonku polejeme olivovým olejom a takisto ochutíme soľou, čiernym korením a korením na ryby. Necháme chvíľu postáť.

3. Medzitým si pripravíme šalát. Ľadový šalát, paradajky a papriku nakrájame na menšie kúsky, preložíme do misy, pridáme kukuricu, podľa chuti osolíme a pridáme pár kvapiek citrónu. Poprášime bazalkou a petržlenovou vňaťou a pridáme lyžicu olivového oleja. Dôkladne premiešame.

4. Na panvici si rozpálime olivový olej (5-6 PL) a pstruha na ňom z každej strany opečieme. Po cca 20-tich minútach, kedy pri otáčaní cítime, že sa nám začína pstruh rozpadať, ho preložíme na tanier. Na záver môžeme na oleji, v ktorom sa ryba piekla, narýchlo (30 sekúnd) opiecť z každej strany plátok citróna a plátky cesnaku, ktorými pstruha na tanieri ozdobíme. Podávame so šalátom. Dobrú chuť!

Pstruh

2

3

4

5

Zeleninový šalát

Pečený pstruh

Pečený pstruh so zeleninovým šalátom

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií