Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

5 tipov, ako využiť rezance z „vifonky“ zdravo a chutne

Aj rýchle jedlo môže byť zdravé a výživné. Dokonca aj čínska rezancová polievka, ľudovo nazývaná „vifonka“, na ktorej si aspoň raz za čas pochutná každý z nás.

Veľa pracovných povinnosti a príliš málo času, poznáme to všetci. To ale neznamená, že musíme jesť nezdravo. Možno vás prekvapí, že aj obyčajná vifonka, teda čínska rezancová polievka sa dá urobiť chutnejšie a oveľa zdravšie. Môžete k nej pridať grilovanú alebo dusenú zeleninu, tofu, kuracie či bravčové mäso alebo dokonca natvrdo uvarené vajíčko. Možností je veľa.

Už sa viac nemusíte trápiť výčitkami. Vďaka receptom, ktoré vám ponúkame, vdýchnete vifonke nový život. K uvareným rezancom si totiž môžete urobiť niekoľko skvelých príloh a každý deň ich spestriť niečím iným.

Vyprážané rezance so zeleninou

Niekedy, obzvlášť v zimnej sezóne, je jednoduchšie kúpiť mrazenú zeleninu. To, či si vyberiete čerstvú alebo mrazenú zeleninu, je len na vás. Klasicky uvaríte rezance. Na panvici s troškou oleja restujete zeleninu podľa vášho gusta. Nebojte sa pridať aj cibuľu či cesnak a nezabudnite na korenie. Keď do zeleninovej zmesi primiešate uvarené rezance, získate skvelý a naviac vegetariánsky obed.

Rezance s vajíčkom a brokolicou

Nadšenci čínskych rezancov obvykle obľubujú aj natvrdo uvarené vajíčka. Ak ich obľubujete aj vy, neváhajte a zmiešajte tieto dve ingrediencie dokopy. Ak máte radi vajíčka na iný spôsob, urobte ich tak, ako vám to chutí. Táto alternatíva je naviac veľmi zdravá. Vitamín B vo vajíčku prospieva nervovému systému a vitamín C v brokolici vám pomôže odbúrať stres.

Rezance s wakame a špenátom

Treťou alternatívou je polievka z čínskych rezancov bohatá na železo. Určite viete, že špenát je zdraviu veľmi prospešný. Rovnako je to aj s morskými riasami wakame, ktoré podporujú činnosť štítnej žľazy a sú výborným zdrojom bielkovín. Do špenátu pridajte dve šálky vriacej vody, dve lyžice wakame a podľa chuti aj miso pastu, ktorá sa používa v miso polievke. A nezabudnite na rezance.

6 tipov, ako využiť rezance z vifonky zdravo a prospešne

Vyprážané rezance s kuracím, bravčovým, ale aj hovädzím mäsom

Varianty existujú aj pre verných mäsožrútov. Na panvici opražte a podľa chuti ochuťte mäso – výber je na vás. Môžete pridať aj zeleninu ako mrkvu, kukuricu či hrášok a navrch uvarené vajíčko. Ak chcete trochu exotiky, pridajte nakrájaný zázvor. Mäso môžete tiež podusiť a vývar z neho použiť ako polievku, ktorú si vychutnáte s uvarenými rezancami. Existuje aj vegetariánska alternatíva, pri ktorej nepodusíte mäso, ale zeleninu.

Rezance s cícerom a tofu

Cícer znižuje cholesterol, zlepšuje trávenie a tiež posilňuje imunitu. Je preto dobré zaradiť ho do svojho jedálnička. Uvarte ho podľa návodu na obale. Po uvarení pridajte tofu na svoj obľúbený spôsob, napríklad s cesnakom a sezamovým olejom. Primiešajte rezance, dochuťte podľa vlastného uváženia a vychutnajte si zdravú alternatívu vifonky.

Zdroj Healthline
Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií